Служители на сектор „Сигурност” в МВР на протест и край Силистра
Служители на сектор „Сигурност” в МВР на протест и край Силистра / снимка: БГНЕС, архив

Синдикален алианс „Сигурност” в МВР организира тази вечер край Силистра - на кръстовище на околовръстен път за с. Калипетрово, Алфатар, Добрич и Русе, мирен протест на открито, който премина под формата на флашмоб.

Протестните действия, които са срещу решението на финансовия министър да редуцира социални привилегии на служителите в МВР, ще продължат, докато официално не се изяснят спорните въпроси. „Започвайки работа, ние сме приели условията, които ни е дало МВР с договорите, които сме подписали”, бе един от аргументите на зам.-председателя на УС на Синдикален алианс „Сигурност” в МВР Красимира Димитрова.

Тя изрази безпокойство, че с излизането от системата на МВР на служители малките райони, като Районното управление в Дулово, остават без кадрови потенциал. Димитрова твърди, че по данни на синдикалния алианс има опити за натиск върху служители в различни райони на страната. Според нея и в Силистра ръководството на МВР е създало пречки да не се проведе протест, разпореждайки извършване на специализирани полицейски операции.

Протестиращите тази вечер отвориха едно от платната за преминаване на специализирани автомобили или автомобили с деца и болни хора. Образуваха се опашки от автомобили.

Протестът в Силистра е подкрепен от всички служители на структурните звена на МВР и служители от областните звена на Министерството на правосъдието, каза и заместник-председателят на УС на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР Красимира Димитрова.

В петък се подготвя нов протест в Силистра.

Източник: БТА