Служители на МВР: Сиромашия до шия, реална реформа няма
Служители на МВР: Сиромашия до шия, реална реформа няма / DarikNews.bg

Служители от системата на МВР от област Габрово не проведоха обявените за вечерта на 4 ноември протест и блокада на прохода Шипка. Вместо това те заявиха, че имат събрание, на което ще обсъдят създалата се обстановка с проектобюджета на министерството.

Около 200 служители на системата в извън работно време застанаха на пътното платно, като така не даваха възможност на автомобилите да преминават. От думите на местния синдикален лидер Николай Ников стана ясно, че половин час преди началото на протеста се е получило писмо от главния секретар, което не им позволява да изпълнят предварителния си замисъл.

Това е накарало недоволните служители на МВР да променят формата, с която изразяват отношението си към промените в проектобюджета и да заявят, че провеждат събрание, а не протест.

От Агенция „Пътна инфраструктура” не са позволили да бъде спряно движението в прохода Шипка.

Въпреки това участниците в събранието се разхождаха по пътното платно или стояха на групи, отново върху него и така реално спряха движението на автомобили в прохода Шипка. Те не вярват на информацията, че е постигната договореност с правителството днес.

Служители на МВР: Сиромашия до шия, реална реформа няма
netinfo



„Получихме писмо от главния секретар, но докато не видим оттеглен проект за бюджет, всичко е на хартия”, заяви Ников и призова час по-скоро да започне истинска реформа в системата на МВР.

„В момента се върши реформа на парче. Правят се експерименти. Реформата се състои в смяна на името на шапката - бяхме Районно полицейско управление, сега сме Районно управление полиция, бяхме Районно управление на МВР. Общо взето това е, няма реформа. Сиромашия до шия. Давам пример със сградата на КАТ в Габрово. Тече отвсякъде. Лятно време гражданите чакат, а от задух не се диша. Зимно време е кучи студ. Персоналът намалява, има съкращения. Техниците в канала работят за 500 лева”, посочи той.

Полицай с дълъг стаж в системата заяви, че има договор с държавата, който е сключил преди 17 години и очаква той да бъде изпълнен.

Събранието на служителите на МВР от област Габрово, което се проведе в началото на прохода Шипка продължи до 20.00 ч.

Служители на МВР: Сиромашия до шия, реална реформа няма
netinfo