Многобройно полицейско шествие отново затвори централно кръстовище
Многобройно полицейско шествие отново затвори централно кръстовище / Dariknews.bg

За втора поредна вечер полицейски служители от Стара Загора се събраха на мирно шествие. Над 200 недоволни от реформите в сектора униформени и цивилни преминаха по централния булевард и отново затвориха кръстовището на булевардите „Цар Симеон Велики” и „Патриарх Евтимий”.

„Имаме разрешение от община Стара Загора за провеждане на шествие-митинг, за да изразим позициите, които имаме като служители на Министерство на вътрешните работи като спазваме всички закони в Република България”, заяви Живко Каракашев, служител НПС Стара Загора.

Заплатите при пенсиониране, дните за отпуск и 2% прослужено време да се запазят, категорични са служителите на реда. По думите им преговорите тепърва предстоят въпреки срещата с премиера Борисов.

„Не сме съгласни с направените днес предложения. Искаме дългосрочна и ясна визия за развитието на пенсионната реформа в сектор „Сигурност”. Колегите се чувстват несигурни, защото няма ясна визия за развитието на пенсионната реформа дори и в близките 5-10 години”, обясни представител на синдикална организация.

Митинг-шествия ще има и утре, и в петък, заканиха се служителите на реда.