Ислямска държава ще докаже когато си поиска, че е свалила руския самолет
Ислямска държава ще докаже когато си поиска, че е свалила руския самолет / БГНЕС

Джихадистката групировка "Ислямска държава", която пое отговорността за катастрофата на руския самолет в Египет в събота, заяви, че не е длъжна да предоставя доказателства и че ще направи демонстрация, когато си поиска, съобщава Франс прес.

"Не сме длъжни да обясняваме как се разби", заяви член на "Ислямска държава" в аудио съобщение, публикувано в акаунта на групировката в Туитър.

Взрив в двигателя е предизвикал падането на руския самолет, твърдят източници от разследването

Египетският клон на "Ислямска държава"- групировката "Провинция Синай", обяви в събота в Туитър, че е причинила падането на самолета "Еърбъс" А321-200 на руската чартърна компания "Метроджет". Самолетът се разби в пустинята Синай, бастион на "Ислямска държава", след като се разпадна във въздуха 23 минути след излитане от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх. Загинаха всичките 224 пътници и екипаж.

Москва отрича ИД да е замесена в катастрофата на самолета

Разследването се опитва да установи дали катастрофата е нещастен случай, или се дължи на експлозия на взривно устройство в самолета.

"Отнесете си останките и ги претърсете, отнесете черните кутии и ги анализирайте, и ни съобщете резултатите от вашето разследване", добавя неназованият член на "Ислямска държава". "Докажете, че ние не сме го накарали да се разбие и как наистина е паднал, а ние ще ви съобщим подробностите за начина, по който падна, в избран от нас момент", добавя той.

Източник: БТА