50-годишен юбилей чества гимназията по строителство в Перник
50-годишен юбилей чества гимназията по строителство в Перник / снимка: Dariknews.bg

Половин вековен юбилей чества днес Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов" в Перник.

Присъствието си на тържеството са потвърдили двама от бившите министри на образованието Сергей Игнатов и Игор Дамянов, настоящият зам.-министър Ваня Кастрева, посланици, депутати и партньори от чужбина.

Празникът ще започне на обяд в учебното заведение с водосвет и откриване на новата пропускателна система, както и на новия училищен исторически комплекс, за която церемония е поканен шефа на националната Пожарна главен комисар Николай Николов.

На гостите ще бъде представен и откритият през 2007 година коридор „История на Европейския съюз" и училищния етнографски музей, както и актовата зала, спортния комплекс и новите кабинети.

Тържественото честване ще бъде в Двореца на културата в Перник. Гайдари от Смолян идват за празника на Строителната гимназия в Перник Представителна група от девет гайдари от феноменалния родопски оркестър „100 каба гайди" ще приветстват гостите на 50- годишнината от основаването на учебното заведение.

ПГТС „Арх. Йордан Миланов" е едно от елитните училища в Перник, което днес осъществява обучение по парково строителство и озеленяване, строителство и архитектура, транспортно строителство, водоснабдяване и канализация, машини и съоръжения за производство на строителни материали, промишлена естетика и дизайн.