Марадона идва в София за юбилея на Христо Стоичков
Марадона идва в София за юбилея на Христо Стоичков / снимка: БГНЕС, архив

Носителят на „Златната топка” Христо Стоичков подготвя феноменално шоу по случай своя юбилей догодина. Идеята и желанието на Камата е да сподели празника си както с всички почитатели на футбола у нас, така и с най-големите футболни звезди в света, не само от близкото минало, но и от днес.

Първият участник в шоуто е легендарният Диего Армандо Марадона. Уникалното по рода си събитие, озаглавено подобаващо „50 години номер „8”, ще се проведе на 20 май 2016 г. на националния стадион „Васил Левски”.

Събитие от подобен мащаб ще се проведе за първи път в България. Един срещу друг на националния стадион ще се изправят най-добрите български и чуждестранни играчи, които ще покажат класата и таланта, които са им спечелили многобройни титли и отличия. Те ще бъдат разпределени в два звездни отбора - в единия ще са футболисти, предпочитащи да играят предимно с десен крак, а в другия - тези, чието тайно оръжие е левият.

Имената на останалите гост-звездите, които ще участват в този невероятен спектакъл, все още се пазят в тайна. Те ще бъдат обявявани последователно всяка седмица.

Христо Стоичков е определян за най-успелия български футболист. Носител е на най-престижните футболни награди в света - „Златна топка” (1994 г.) и „Златна обувка” (Двукратен носител на отличието - за сезон 1988/89 и през 1994 г. на световното първенство в САЩ за голмайстор на мондиала), Купата на Европейските шампиони и Купата на носителите на национални купи.

Източник: БГНЕС