Спасители от руското министерство на извънредните ситуации откриха на местопроизшествието още 12 отломки от корпуса на самолета, катастрофирал в събота на Синайския полуостров. Това съобщи Александър Агафонов, началник на управление в министерството, предаде ТАСС.

В момента на мястото на инцидента работят над 100 руски спасители, които претърсват района на катастрофата.

Руското министерство на извънредните ситуации разшири зоната на издирване от 20 на 30 кв. км, съобщи по "Россия 24" министърът Владимир Пучков, цитиран от ТАСС. Той отбеляза, че с египетските колеги се уточнява планът на издирвателните работи. От зоната на бедствието са събрани лични вещи на загиналите.

Издирването на телата се извършва с безпилотни летателни апарати - руско производство, използват се и специални прибори и всички съвременни технологии, които позволяват да се работи в сложните пустинни условия и горещо време. Според министъра издирвателната операция на мястото на трагедията ще продължи до намирането на всички фрагменти от телата на загиналите.

Новооткрити тела на загинали и техни лични вещи ще бъдат изпратени в Русия с още два самолетни рейса тази вечер и утре вечерта.

Днес на мястото на катастрофата пристигнаха с хеликоптери и специалисти от компанията "Еърбъс", която произвежда самолетите А-321. Те трябва да направят оглед на мястото на катастрофата и да документират получената информация, съобщи ТАСС.

Руският самолет се е разпаднал в небето над Египет

Тази сутрин в Санкт Петербург кацна първият самолет с тела на жертви от катастрофата, докарал в Русия останките на 144 пътници и членове на екипажа, съобщи по-рано "Лента". Еърбъсът се разби на Синайския полуостров в събота сутринта, 23 минути след излитането си от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург. Загинаха всичките 224 души на борда - повечето руснаци, четирима украинци и един беларусин.

Телата на 175 души са извадени изпод отломките на руския самолет

Четирийсет съдебно-медицински експерти са заети с идентифициране на вече доставените в Санкт Петербург останки на загиналите в катастрофата, информира първият зам.-министър на здравеопазването Игор Каграманян. Край сградата, където са извикани роднини на загинали, дежурят 5 медицински екипа за спешна помощ и психолози.

Източник: БТА