Георг Спартански победи в битката за кметския стол с близо 20% преднина
Георг Спартански победи в битката за кметския стол с близо 20% преднина / dariknews.archive

"Изцяло дължа победата си на плевенчани, които категорично с вота си показаха, че искат промяната. "Те я искат, те я заслужават, те могат и те побеждават". Това беше мотото на моята кампания. Горд съм със своите съграждани!". Това каза за Дарик Георг Спартански минути, след като станаха ясни първите резултати от балотажа, който се проведе на 1 ноември.

По предварителни данни на Алфа рисърч, цитирани от БНТ, Георг Спартански получи 59.3% от гласовете на избирателите. Неговият опонент - досегашния кмет на Плевен проф. Димитър Стойков губи битката за кметския пост, получавайки 40,7% от гласовете на плевенчани.

"Започвам с увереността, която ми дава вота на плевенчани, който е изключително категоричен. Те показаха, че искат и знаят и могат и остава от мен по-тежкото - да направя промяната и да бъда част от техните усилия, които бяха изключително добронамерени и еднозначни в двустранния диалог, който провеждахме в многобройните срещи и разговори, не само в месеца на изборната кампания, а в 16-те години, в които се занимавам в обществена дейност", каза новият кмет на Плевен, Георг Спартански.

Относно бъдещата си работа с държавните структури Георг Спартански каза, че ще работи коректно и в диалог. "Не сме събрани да се обичаме, а за да вършим полезни неща за Плевен и за България. Мисля, че принципите, които обявих за свой приоритет, а именно почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и практичност в управленските дела са същите принципи, на които би трябвало да функционира и държавното управление и в този смисъл аз нямам никакви притеснения".