Свързват Пампорово и Чепеларе с лифт
Свързват Пампорово и Чепеларе с лифт / dariknews.bg/

Пампорово ще инвестира през следващите години в свързването на курорта с пистите на център "Мечи чал" в Чепеларе, съобщи Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД. Обединяването на Пампорово и Чепеларе ще създаде най-големият ски курорт на Балканите с над 80 км писти. Проектът за свързване чрез лифт на двете ски зони в момента е във фаза на административни процедури.

Според Беляков, свъзването със ски зоната в Чепеларе е стратегически проект за развитието на Пампорово в следващите няколко години. Първоначалните планове са за изграждане на два нови лифта и прокарване на поне още две писти, с които да се свържат Пампорово и комплекс "Мечи чал" в един нов мегакурорт.

Обединяването на двете ски зони ще повиши конкурентността на зимния курорт и ще даде възможност за домакинство на престижни спортни събития според предвижданията на инвеститорите. "Мечи чал" разполага с 12 писти с различна трудност с обща дължина 20 км. Трасето "Мечи чал - 1" е най-дългата писта за ски алпийски дисциплини в България и е сертифицирана от ФИС с възможност да приема състезания от световен ранг.

С планираното обединяване на двата ски комплекса в мегакурорт, Пампорово ще се наложи като балканският лидер на картата на зимните спортове, коментират от "Пампорово" АД.