Тейлър Суифт съди водещ, бръкнал под полата й
Тейлър Суифт съди водещ, бръкнал под полата й / снимка: Guliver/Getty Images

Суперзвездата на американския поп Тейлър Суифт е подала жалба срещу радиоводещ, пипнал я на интимно място преди неин концерт през 2013 г. Тя обясни, че иска да стане пример за жените, жертви на такъв тип агресия.

Радиоводещият Дейвид Мюлер първи атакува младата жена пред съда миналия месец, като приписа уволнението си от специализирана радиостанция на обвиненията на Тейлър Суифт.

Мюлер обвини бодигардовете на певицата, че са го "обиждали вербално", твърдейки, че е докоснал Тейлър Суифт през 2013 г., докато се е снимал с нея преди тя да излезе на сцената в Денвър, щата Колорадо.

На свой ред, певицата атакува водещия чрез съда в Денвър в сряда, като го обвини, че е мушнал ръката си под полата й и я докоснал по „интимните части".

"Госпожица Суифт бе принудена да започне няколкочасов концерт пред тълпа от 13 000 фенове, като в същото време бе в шок от преживяното", се уточнява в жалбата.

Текстът посочва, че 23-годишната тогава певица се почувствала изключително неудобно пред радиоводещия.

Тейлър Суифт иска процес пред съдебно жури и изплащане на обезщетение. В случай, че спечели, тя увери, че ще даде всички средства на сдруженията за защита на жените.

Източник: БГНЕС