Централната избирателна комисия (ЦИК) няма вина за проблемите при провеждането на местните избори и референдума на 25 октомври, а отговорността за това е на общинските избирателни комисии (ОИК). Това заяви в интервю за „Здравей, България" по Нова телевизия зам.-председателят на ЦИК Мария Мусорлиева.

ЦИК: Няма основание за отлагане на балотажа, гласуваме на 1 ноември

По думите й ЦИК е директно отговорна само за приемането на документите от ОИК, обучаването на членовете на ОИК и обработването на всички жалби при провеждането на изборите. „ЦИК отговаря за контрола по законосъобразност на актовете на 265 ОИК и всички жалби на политически субекти и граждани", аргументира се зам.-председателят на комисията.

Шефката на ОИК-София подозира потърсили помощ в Арена Армеец в симулации

По повод хаоса в зала „Арена Армеец" в изборната нощ Мусурлиева заяви, че не може да даде отговор защо хората са били заключени в залата: „МВР осигури охрана, питайте тях. Организацията беше перфектна. Ако майка ми и синът ми бяха вътре, щях да удуша първия срещнат от властта".

Мария Мусорлиева обвини медиите, че насаждат лошо отношение към Централната избирателна комисия, като в края на разгорещения разговор цитира думи на философа Сьорен Киркегор: „Предпочитам дъщеря ми да стане проститутка, отколкото синът ми да бъде журналист".