Бъчварова потвърди, че е стреляно с РПГ по колата Алексей Петров
Бъчварова потвърди, че е стреляно с РПГ по колата Алексей Петров / снимки: БГНЕС, архив
Румяна Бъчварова потвърди, че е стреляно с РПГ по колата Алексей Петров
82595
Румяна Бъчварова потвърди, че е стреляно с РПГ по колата Алексей Петров
  • Румяна Бъчварова потвърди, че е стреляно с РПГ по колата Алексей Петров

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди в пленарната зала, че тази сутрин с РПГ е стреляно по колата на Алексей Петров. Сигналът е подаден в 8.54 ч. от негов охранител, който в момента не е бил на работа.

Стрелбата не е била в непосредствена близост до дома на Петров, има свидетели, които в момента се разпитват.

Стреляли с два гранатомета по колата на Алексей Петров

„В 8.54 ч. чрез телефон 112 е постъпил сигнал, че в кв. „Кръстова вада“ на бул. „Черни връх“67 са стреляли по кола на Алексей Петров. Сигналът е подаден от негов охранител, който в момента не е бил на работа. Вероятно деянието е извършено десетина минути по-рано, а сигналът е подаден със закъснение, което е обичайна практика, за да се изведе от мястото застрашеното лице“, заяви Бъчварова.

„Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че има изстрел с РПГ и външни увреди на автомобила. Установено е и, че няма пострадали. В момента се извършва оглед под наблюдението на прокурор“, докладва още вътрешният министър.

Бъчварова потвърди че е стреляно с РПГ по колата Алексей Петров
netinfo

„Издирва се автомобил, за който е установено, че е бил на мястото на стрелбата. Има и свидетели, които се разпитват. По случая се работи активно“, увери Бъчварова и допълни, че не е в интерес на разследването да се изнася повече информация.

Вътрешният министър потвърди, че има свидетелства, че Алексей Петров е бил заедно с охраната си по време на стрелбата. Няма пострадали лица, повтори тя и уточни, че стрелбата не е била в непосредствена близост до дома на Петров.

От Софийска градска прокуратура съобщиха, че ръководят разследването за стрелбата с гранатомет. Разследва се „опит на убийство по начин и средства, опасни за мнозина - стрелба с гранатомет по лек автомобил“.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова дойде в парламента след настояване на депутатите да докладва пред тях за стрелбата в столицата тази сутринта. Председателят на парламента Цецка Цачева даде почивка и извика по спешност вицепремиера при народните избраници.

Алексей Петров е основен подсъдим в делото "Октопод". Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване.

През септември прокурорът Светлозар Костов си направи отвод от процеса с аргумента, че не се чувства безпристрастен. Специализираният наказателен съд прие отвода му и прекрати заради изтекла давност едно от обвиненията срещу основния подсъдим Петров.