Работата в офиса не само изморява психическото състояние на човек, но и води до обездвижване на тялото. И ако лекарите съветват да се ходи поне три километра на ден, то йога инструкторът Нора Пенчева съветва да огъвкавяваме нашето тяло с повече йога упражнения.

Пример за ефективна практика е „Поздрав към Слънцето" - комплекс от 12 пози, изпълнени в определена последователност. Практиката трябва да бъде овладявана бавно, като първоначално се препоръчва по 3 цикъла, ляв-десен крак, после - 6, 12 и 24.

Ето как да бъдем свежи и балансирани (ВИДЕО)

Синхронизирането на дишането при всяка една поза е от изключителна важност. Основният принцип на дишане е да се вдишва при извивки назад, последвано при издишване при извивки напред.

Ако комплексът се изпълнява с бързи темпове, може да бъде добър начин за отслабване и е отлична сърдечна тренировка. Може да се използва и за разтягане и тонизиране на мускулите в цялото тяло, подобрява циркулацията на кръвта и помага за поддържане на добро здраве.

За да видите как да изпълните „Поздрав към Слънцето", гледайте видеото и не пропускайте да следите съветите на Нора в нейния канал във Vbox7 ТУК.