ГЕРБ: ЦИК и Манолова да поемат отговорността за трагедията в „Арена Армеец”
ГЕРБ: ЦИК и Манолова да поемат отговорността за трагедията в „Арена Армеец” / снимки: БГНЕС

Решихме да дадем тази пресконференция, за да осъдим ЦИК, който по действащия закон на Мая Манолова трябва да осигури провеждането на спокойни избори. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков на извънреден брифинг.

Това, което се случва в зала „Арена Армеец”, е голяма трагедия. ЦИК и Мая Манолова трябва да поемат политическа отговорност, заяви Ненков и добави, че „миналото Народно събрание заложи бомбата”. „Същата тази ЦИК се провали. Преди малко тя е взела решение да прати сътрудници - това е ненавременно решение”, коментира той.

Според него това е начин „да се направи втора версия на Костинброд”. Благодаря на хората в зала „Арена Армеец” и искам да ги помоля за още малко търпение, за да не се провалят наистина изборите, призова Ненков.

Според колегата му Данаил Кирилов сценарият в Изборния кодекс е политически, фокусиран е към Столична община.

ГЕРБ ЦИК и Манолова да поемат отговорността за трагедията в Арена Армеец
netinfo

„Не изключваме възможността зад тези политически мотиви да стоят и конкретни икономически интереси. Стоим зад работата на нашите колеги от ГЕРБ в ЦИК и смятаме, че дават максимум от себе си, но ние сме в малцинство. Ако няма разум и подкрепа, не можем да получим и правилното решение”, смята още Данаил Кирилов.

Ненков обясни още, че ГЕРБ нямат никакво отношение към храненето и водата на членовете на СИК в зала „Арена Армеец”. Цялата логистика е на Столична община. Има осигурени пунктове за лекарства, добави той и помоли хората в „Арена Армеец” за самообладание, за да приключи изборния процес.

Източник: БГНЕС