Напрежението ескалира в „Арена Армеец, пет жени са били приети в болница
Напрежението ескалира в „Арена Армеец, пет жени са били приети в болница / снимка: БГНЕС

„Оставка" и „Убийци" скандират в „Арена Армеец" стотици председатели на Секционни избирателни комисии, които от снощи са затворени в залата, където се помещава ОИК-София.

Чували с бюлетини са разпръснати навсякъде по пода на залата, а напрежението ескалира.

Хаос и напрежение в столицата предизвика предаването на бюлетините. От сутринта започнаха да излизат информации за починала жена в зала „Арена Армеец". От ЦИК и МВР обаче отрекоха да има смъртен случай.

Пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец", където се предават протоколите от местните избори в столицата, обаче са били приети в болница.

Три от жените, на които им е прилошало - на 72, 60 и 20 години, са отказали да бъдат хоспитализирани.

31-годишна бременна жена, на която й е станало зле, пък е била прегледана в Акушеро-гинекологична клиника на УМБАЛ „Св. Анна" - София и след това си е тръгнала.

56-годишна жена със стенокардия е хоспитализирана в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Анна" - София.

Десислава Росенова, един от председателите в Секционна избирателна комисия на изборите, които в момента чакат реда си в зала „Арена „Армеец", сподели пред БГНЕС с какво се сблъскват всички членове и председатели на СИК при обработването на протоколите от местните избори:

„Трагедията тук е ужасна. Хората са изключително изнервени, даже имаше и сбивания. Има хора, които се опитват само да напуснат по някакъв начин, защото в европейска държава човек е ангажиран над 24 часа с труд и това е малко извън правилата".