Мъже, пийте бира за по-добър секс
Мъже, пийте бира за по-добър секс / ThinkStock/Getty Images

Мъжете имат още една причина в повече да отгледат бирено коремче - пивото ще ги направи по-добри в леглото, прогнозира сайтът Аскмен.

В подкрепа на тази теза е цитирана видната американска сексоложка Кат Ван Кърк, която изтъква, че в кехлибарената течност се съдържат фитоестрогени, удължаващи половия акт при мъжете. Освен това желязото в тъмното пиво действа като афродизиак.

Искате по-горещ секс? Забравете парфюма и виаграта, заложете на тиквата

Металните частици помагат на червените кръвни телца в създаването на хемоглобина, който разнася кислорода в човешкия организъм. Той подобрява кръвообращението, което води до по-добра ерекция при представителите на силния пол. Но за жалост същият ефект не се постига при консумацията на светло пиво или на вино.

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Бирата дава на мъжете и повече сила в леглото. Консумацията на една халба дневно ги поддържа във форма и ги предпазва от болести на сърцето. Умерените пиячи на кехлибарената течност са изложени на 31 процента по-нисък риск от инфаркт и инсулт от останалите.

Най-добрите любовници в Европа

В бирата се съдържат много витамини и минерали с пробиотични свойства, които имат общ здравословен ефект. А доброто здраве е сигурна гаранция и за добър сексуален живот, заключава д-р Кърк.

Източник: БТА