Художественият факултет на ВТУ домакинства научен форум Изкуство и живот
Художественият факултет на ВТУ домакинства научен форум Изкуство и живот / DarikNews.bg, архив

Международна научна конференция "Изкуство и живот" се провежда днес и утре в централната сграда на Факултета по изобразително изкуство на ВТУ. Организатор на форума е катедра "Изкуствознание и теоретични дисциплини".

Конференцията е посветена на 85-годишнината на проф. д. изк. Валентин Ангелов, изтъкнат български учен, автор на десетки книги върху теория и история на изкуството, естетика, изобразително изкуство и пр., а също и дългогодишен преподавател в художествения факултет на ВТУ.

В двата дни на конференцията ще участват близо 40 учени и преподаватели, както и докторанти от Националната художествена академия, БАН, Нов български университет, Югозапазния университет "Неофит Рилски", Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Лесотехнически университет, Академия за изящни изкуства "Владислав Стремиски", Лодз, Полша, както и от Великотърновския университет. Представените изследвания и доклади са в областта на изобразителното изкуство, изкуствознанието, теория на изкуството, естетика, театралознание и др.