Полицаят, прегазил бебе, отрече да е бил дрогиран и иска ново разглеждане на делото
Полицаят, прегазил бебе, отрече да е бил дрогиран и иска ново разглеждане на делото / sxc.hu
Полицаят, прегазил бебе, отрече да е бил дрогиран и иска ново разглеждане на делото
82429
Полицаят, прегазил бебе, отрече да е бил дрогиран и иска ново разглеждане на делото
  • Полицаят, прегазил бебе, отрече да е бил дрогиран и иска ново разглеждане на делото

На финала на делото за смъртта на 11-месечната Красимира, подсъдимият за пътния инцидент помоли съда да върне делото за ново разглеждане. Бившият граничен полицай Костадин Стоянов заяви пред ВКС, че наказанието му е несправедливо високо, а пред медиите за пореден път отрече да е бил дрогиран в деня на катастрофата.

Бившият полицай Костадин Стоянов, който през септември м.г. премаза с автомобила си 11-месечната Красимира в созополското село Крушевец, днес се изправи пред върховните магистрати, за да поиска връщане на делото.

На първа инстанция Окръжният съд в Бургас призна Стоянов за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, в пияно състояние и след употреба на наркотици и го осъди на единадесет години лишаване от свобода и право да управлява автомобил за срок от тринадесет години.

Бургаският апелативен съд обаче намали присъдата на бившия полицай на седем години затвор и девет години без право да шофира, тъй като прие, че инцидентът не е станал на пешеходна пътека.

По време на днешното заседание адвокатът на бившия граничен полицай изтъкна пред върховните магистрати, че съществува сериозно разминаване в експертизите, които отчитат концентрацията на алкохол в кръвта на Стоянов по време на катастрофата.

Самият той пък за пореден път отрече да е бил под влияние на наркотици, въпреки категоричното мнение на експертите, че е пушил канабис, преди да прегази с колата си детската количка с малката Красимира вътре.

Родителите на 11-месечното бебе Красимир Кънев и Нонка Борисова, които не дойдоха на заседанието днес, настояват Върховният съд да върне процеса за ново разглеждане, тъй като не са съгласни с решението на втората инстанция да намали присъдата на Костадин Стоянов с четири години.

Инцидентът стана сутринта на 11 септември 2014 г., когато граничарят се е прибирал от рожден ден на свой колега в Малко Търново към Бургас. Когато той минавал през селото Нонка Борисова се е намирала пред магазин за хранителни стоки, заедно с дъщеря си. Мъжът не помни как точно е станала самата катастрофа, а единствено усетил, че автомобилът му поднесъл и едва на излизане разбрал, че е блъснал детска количка.