Цацаров поиска имунитета на канидат за съветник в Брезово
Цацаров поиска имунитета на канидат за съветник в Брезово / снимка: БГНЕС, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес искане за снемане имунитета на кандидатът за общински съветник в община Брезово Иван Мъйнов Иванов, съобщават от Прокуратурата.

Под ръковдството на районната прокуратура в Пловдив вчера е извършено претърсване и изземване в жилище и стопански постройки в село Зелениково, ползвани от 35-годишния мъжПод едно от леглата в жилището на Иванов са открити и иззети 32 броя стръка канабис, а на тавана на къщата са открити и иззети 110 броя стръкове от същото растение, поставени да се сушат.  Събраните в хода на разследването доказателства уличават Иван Иванов като извършител на престъпление - държал e високорискови наркотични вещества в дома си.

Иван Иванов е регистриран от местната избирателна комисия за общинки съветник в община Брезово. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Иван Иванов се ползва с имунитет и срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до ЦИК за даване на разрешение Иван Мъйнов Иванов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното престъпление.