Костадин Костадинов: Ще направя пълен одит на общината за последните 16 години
Костадин Костадинов: Ще направя пълен одит на общината за последните 16 години / личен архив
Костадин Костадинов: Ще направя пълен одит на общината за последните 16 години
82354
Костадин Костадинов: Ще направя пълен одит на общината за последните 16 години
  • Костадин Костадинов: Ще направя пълен одит на общината за последните 16 години

Пълен одит на Община Варна за последните 16 години обеща да извърши кандидатът за кмет на града Костадин Костадинов, ако спечели изборите. В студиото на Дарик той заяви, че  ще провери извършваните ремонти на основните булеварди и дали цената им не е завишена няколко пъти, достигайки до 48 лв./кв. м. Според него строителните дейности се финансират със заеми, но се лъже, че парите идват по европейски програми. Кредитите  на общината ще станат 100 млн. лв. с изтеглените през тази година 70 млн. лв., прогнозира Костадинов, който е издигнат от коалиция „Варна“ и оглавява нейната листа за общински съветници.

По думите му през последните седмици жителите на район „Владислав Варненчик“ са станали заложници заради асфалтирането на булевардите „Трети март“, „Константин и Фружин“ и „Янош Хунияди“. 

„Ако имахме възможност да докопаме този, който е започнал този скъп, некачествен предизборен ремонт, не знам какво щеше да му се случи. Две седмици сме заложници заради безумната идиотска кампания да се ремонтира по време на кампанията“, каза Костадинов, който живее в „Кайсиева градина“. Той се оплака, че в понеделник му е отнело един час да закара дъщеря си от квартала до Спешния център в Окръжна болница. 

Кандидатът за кмет се закани да унищожи корупцията във Варна и така да привлече инвеститори не само от чужбина, но и от вътрешността на страната. По думите му много фирми през последните години са прехвърлили дейността си в Аксаково заради условията за бизнес в съседната община. 

„Варна има репутацията на частен и корумпиран град. Всяка къща прилича на стопанина си и същото важи за общинската администрация. Много хора в града и в страната искат да видят възмездие и наказание за хората, които ограбиха живота на родителите ни, нашия и на децата ни. Гарантирам, че във Варна ще има справедливост“, каза Костадинов.

Бюджетът на общинската програма за ин витро да бъде увеличен от 100 000 лв. на 500 000 лв., а родителите на новородено дете да получават 2 000 лв. помощ, ако отговарят на определени условия, са част от идеите в програмата на Костадин Костадинов. Той цитира данни, че за последните 6 години раждаемостта във Варна е спаднала два пъти и скоро ще има недостиг не на места, а на деца за яслите и градините.

Костадинов е сигурен, че ще стигне до балотаж, което щяло да бъде звучен шамар за статуквото, тъй като останалите кандидати били бивши или настоящи управляващи. Водачът на листата за общински съветници на коалиция „Варна“ каза още, че не го интересуват колко души от нея ще попаднат в следващия местен парламент. Целта пред него била да спечели кметския вот, а не да стане общински съветник. Според кандидата предизборната кампания е била лишена от основния си стимул и се е превърнала в разговор между глухи заради неуважението на Иван Портних и отказа му от участие в дебати.

Костадинов се обяви „за“ електронното гласуване. За инцидента със застреляния афганистанец той добави, че граничарите вероятно е щяло да бъдат уволнени, ако не е била силната обществена подкрепа за тях.

Целият разговор с Костадин Костадинов е в аудиозоната.