Устройство се грижи потребителите да не забравят паролите си
Устройство се грижи потребителите да не забравят паролите си / снимка: Guliver/Getty Images

Всичко, което хората правят онлайн, изисква парола. Шансовете тя да бъде забравена обаче са големи. Устройството Пасфорт ще има грижата подобно нещо да не се случва никога повече, съобщава сайтът Ред Ферит.

Обичайните възможности за запаметяване на множество пароли за различни акаунти са те да бъдат записани или да се използва еднаква парола за всички. От гледна точка на интернет безопасността и двата варианта не са препоръчителни. Проблемът се решава лесно с устройството Пасфорт, което услужливо помни и съхранява всички акаунти на потребителя и влиза в профилите вместо него, когато бъде активирано.

Устройството може да се използва за голям брой акаунти - в Google, Facebook, Instagram, и др. Пасфорт работи с всички популярни платформи, операционни системи на Apple, Android, Macintosh, Linux.

Джаджата включва USB 2.0 кабел и блутут за жично и безжично свързване. Батерия работи в продължение на до седем дни. Устройството разполага и с опция за автоматично изтриване в случай, че попадне в чужди ръце.

Пасфорт ще се предлага от март следващата година на цена от 49,99 долара.

Източник: БТА