Валери Симеонов поиска медали за граничните полицаи
Валери Симеонов поиска медали за граничните полицаи / снимка: БГНЕС, архив

Българските гранични полицаи трябва да стрелят винаги, когато се преминава границата и не се изпълняват техните разпореждания. Това мнение изрази лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред бТВ по повод сблъсъка между униформени и нелегални имигранти, при който загина един чужденец.

„Естествено, че трябва да се стреля на месо - това е българската граница, това е свещената българска територия, която никой няма право да нарушава. Какво - да чакат да ги застрелят или да ги намушкат? Неотдавна имаше случай на двама намушкани български граждани, лесничеи", посочи националистът.

По думите на Симеонов, в случая към границата ни тръгват „авантюристи на 20-30 години, въоръжени, които търсят на баницата мекото, където има социални системи - да получават помощи". „Станалото ще има много сериозен отзвук в имигрантските среди и сред трафикантите. България я заобикалят и ще продължават да я заобикалят", заяви още лидерът на НФСБ.

Той посочи, че на три места в Бургаско се строи гранична стена, а най-напреднала е работата по съоръжението в Хасковска и Ямболска области и именно заради това нелегалните имигранти сега минават през гористите терени.

В същото време той подчерта, че действително са нужни допълнителни средства за охрана на границата, тъй като Турция е най-близо разположена да конфликтните зони в Ирак и Сирия.