Над 250 000 лева са инвестирани в с. Ясеново през последните четири години
Над 250 000 лева са инвестирани в с. Ясеново през последните четири години / Пресцентър ГЕРБ

В мандат 2011 - 2015 г. на кмета на казанлъшкото село Ясеново Христо Христов са вложени над 250 000 лева за облагородяване на населеното място. Понастоящем Христо Христов е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в града на розите, след като два мандата поред печели изборите за кмет на с. Ясеново. За последните четири години Христов успява да асфалтира 4 км. отсечка от четвъртокласната пътна мрежа от с. Шейново до с. Ясеново и да я свърже с главния път. През 2015 г. възстановява моста при река Лешница, чийто ремонт струва 60 000 лева. В допълнение асфалтира и площадното пространство пред кметството. Дейността на кмета обаче не свършва с това. Успява да направи така дългоочаквания ремонт на покрива на Здравната служба и на кметството, като боядисва и сградата на селската лечебница. За облагородяване на централната част на селото, в качеството си на кмет Христо Христов асфалтира 300 кв.м. отсечка до парка в с. Ясеново.

Днес той е кандидат за общински съветник, по чието предложение казанлъшката структура на ГЕРБ издига своя нов кандидат за кмет на с. Ясеново - младият Пламен Вълев. 37-годишният земеделски производител е баща на две деца. Няколко години е живял в Гърция, но решава да се върне в родното си село, за да пренесе опита, който е натрупал, в развитието му. „Зная, че бюджетът на нашето село не е достатъчен, за да се решат натрупаните десетилетия наред проблеми. Христо Христов започна да решава един по един. Зная, че има още немалко въпроси. Зная също, че с волята и отговорността, които имам, ще се справим!", подчерта кандидатът за кмет на с. Ясеново Пламен Вълев, който обеща, че, ако бъде избран, ще работи прозрачно и ще създаде добра организация за административно и правно обслужване на местното население.

Пламен Вълев се ангажира още с:

- пълно обновяване на парка чрез възстановяване на шадраван, градинки, пейки, ограда и изграждане на мини футболно игрище на мястото на нефункциониращия плувен басейн;

- изграждане и поставяне на охранителна система с видео наблюдение в центъра на селото и на част от главните улици;

- монтиране на светлинно декоративно осветление на паметника в селото и възстановяване на оградата около него;

- поставяне на указателни табели в селото;

- маркиране на пешеходните пътеки в селото;

- поставяне на информационно табло за земеделските производители. Провеждане на открит ден на земеделеца и осъществяване на контакт със съветник от Държавен фонд „Земеделие";

- разкриване на социална дейност за подпомагане на възрастни и нуждаещи се хора;

- прихващане и извеждане на разливащата се вода от „Улук дере", която руши улиците, и довършване на напоителния канал;

- забрана за преминаване на тежкотоварни камиони през селото;

- поправяне на канала от реката до барата; реконструкция и поставяне на нови простори на барата;

- възобновяване дейността на дестилерията за алкохол;

- търсене на финансова помощ за подмяна на загражденията около гробищните паркове.

В подкрепа на Пламен Вълев за кмет на село Ясеново и Христо Христов за общински съветник, представител на селото, на събранието в местното читалище дойдоха кандидата за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова, общинските съветници: Радиана Стефанова, Николай Фаруков, Галин Иванов, Боян Каличков, Стефан Птичков, Йоана Цветкова - Комитова.

Гласувайте с бюлетина номер 19 в подкрепа на Пламен Вълев за кмет на с. Ясеново! С бюлетина номер 19 за кмет на Община Казанлък - Галина Стоянова! С бюлетина номер 19 за общински съветници от ГЕРБ!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!