Нова, модерна техника ще обслужва стадион Ивайло
Нова, модерна техника ще обслужва стадион Ивайло / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Нов трактор- косачка получи Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ във В. Търново. Високопроизводителният трактор с голям капацитет ТС 342 е предназначен за обширни площи, които се нуждаят от ефективна машина за постоянна работа през цялата година, каквато изисква поддръжката на терена на стадион "Ивайло". Предвиден за интензивно натоварване, ТС 342 е оборудван с мощен двуцилиндров двигател серия „Хускварна Endurance“, който се стартира буквално с едно докосване.

Педално-управляемата хидростатична трансмисия е с допълнителна бърза транспортна скорост. Монолитната предна ос и системата RapidReplace™ позволяват безопасна смяна на ножовете без инструменти. Ширината на косене е 107 сантиметра и ще позволи значително да се намали времето за косене на терена. U-Cut технологията на завиване улеснява маневрирането около препятствия. Тракторът е снабден с индикатори за пълен кош и състояние на акумулатора, както и с круиз контрол. Към машината могат да бъдат прикачвани- торачка, аератор, валяк, ремарке, дъска за сняг и разрохвач.

Инвестицията е на Община Велико Търново, която последователно продължава да подобрява и модернизира материално- техническата база на своите предприятия.
Тракторът, използван до момента от ОП „Спортни имоти и прояви“, ще бъде предоставен за ползване на кметство Ресен, където през последните години изградиха два добри футболни терена и много хубави съблекални.