Марио Богданов: Адмирирам усилията на Камбитов за развитие на спорта
Марио Богданов: Адмирирам усилията на Камбитов за развитие на спорта / Пресцентър

Вицепрезидентът на Световната федерация по таекун-до  Марио Богданов даде висока оценка за развитието на спорта през последните четири години в Благоевград.

"Спокойно мога да кажа, че кандидатът за кмет д-р Атанас Камбитов е един от хората, които не само мислят, но и правят нещо за спорта в града. Развитието на ОФК „Пирин“ е едно от тези неща. Дори и най-големите скептици не могат да отрекат, че влизането на клуба в „А“ група е едно от хубавите неща, които могат да се случат в областта на спорта. Тук говорим за връщане на стари традиции и слава във футбола, защото за всички е ясно, че нашият край е една „люпилня“ за талантливи футболисти", каза Марио Богданов.

Богданов благодари на д-р Камбитов за усилията, които се полагат за поддръжката на спортните бази в града.

"Имаме многофункционална спортна зала, която се поддържа в идеално състояние, не можем да не отбележим и постъпките на Общината за възраждането на Спортния интернат. Той беше изцяло реновиран по време на управлението на Атанас Камбитов", изтъкна Марио Богданов.

Вицепрезидентът на Световната федерация по таекун-до подчерта, че това дава възможност на много деца да практикуват различни видове спорт. Марио Богданов благодари на кандидат-кмета д-р Атанас Камбитов и за подкрепата в областта на таекуондото.

"По време на първия мандат на Атанас Камбитов беше направена програма в подкрепа на спортните клубове. През последните години  те са подпомогнати финансово от Община Благоевград, което ни дава възможност да участваме на републикански първенства", каза Марио Богданов и допълни, че адмирира и действията на д-р Камбитов за реализиране на проекта „Спортен Благоевград“.

"Спортът е една превенция. Чрез него можем да се предпазим от здравословни проблеми и пороци. Когато даваме повече пари за спорт, ще даваме по-малко за лекарства. Аз съм много щастлив, че това нещо г-н Камбитов го е разбрал и наистина се стреми да създава условия за спорт, защото децата са нашето бъдеще“, каза още Богданов.

Той допълни, че оценява високо всичко, направено в общината през последните четири години. „Ако трябва да дам оценка по шестобалната система, ще му дам „Много добър 5“, не за друго, а за да има стимул да продължи в същата посока през следващия мандат“, коментира Марио Богданов.

"Благодарение на д-р Камбитов развитието на спорта в Благоевград стана политика на общината с приоритет, а не просто направление", категоричен е Богданов.