Четири катстрофи и осем пострадали за 24 часа в област Стара Загора
Четири катстрофи и осем пострадали за 24 часа в област Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Четири пътно-транспортни произшествия са станали през последните 24 часа на територията на област Стара Загора. Пострадали са общо осем души, всички те обаче са без опасност за живота.

Най-голям брой са пострадалите при катастрофа станала по пътя Казанлък-Стара Загора. На около 200 м след разклона за село Черганово лек автомобил, управляван от 53-годишен гражданин на Нигерия се е блъснал в челно в кола, управлявана от 28-годишен неправоспособен шофьор от Казанлък.

Пострадали са нигерийският гражданин, който е с фрактура на дясното коляно, двамата му спътници - 49-годишен мъж от град Николаево, който е с с разкъсно-контузна рана на челото, 19-годишно момче, също от Николаево, получило натъртване на лявата подбедрица, както и неправоспособния водач. . Тримата са обслужени амбулаторно и освободени, без опасност за живота.

Нигерийският гражданин е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Шофиралият без книжка мъж обаче отказал да даде проба за алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство

Най-възрастният пострадал е 79-годишна жена от Сливен. Тя е пострадала при катастрофа между влекач с прикачено полуремарке, управляван от 51-годишен мъж от Девня и лек автомобил, управляван от 64-годишна жена от Сливен. Катастрофата е станала по пътя от Павел баня за София.