Лидерът на Фронта ан Нусра се присмя на руските удари в Сирия
Лидерът на Фронта ан Нусра се присмя на руските удари в Сирия / БГНЕС

В аудиопослание, качено в YouTube, лидерът на сирийския Фронт ан Нусра, Абу Мохамад ал Голани заяви, че руските въздушни удари поразяват само бунтовнически групировки като "Джаиш ал фатех" (Армията на завоевателите) и други бригади на бунтовниците, чиито бойци активно воюват със сирийската армия, а оставят практически незасегнати зоните, контролирани от техните съперници, джихадистите от "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

И руски бойни кораби атакуват "Ислямска държава" в Сирия (ВИДЕО)

Руснаците ясно разбират, че "Ислямска държава" не застрашава режима, тъй като териториите, които контролира, не граничат с основната опорна база на режима. Затова не е изненадващо, че започнаха бомбардировките на онези бригади, които са в директна конфронтация със силите на режима, каза Голани.

Интензивни руски удари поразиха цели на терористи в Сирия (ВИДЕО)

Нима руското правителство си мисли, че армията на режима и Башар ал Асад може да бъдат спасени с малко повече самолети и артилерия?, присмя се той. Досега те не са спечелили нищо повече от режима с безразборните си удари, и ще претърпят поражение на прага на Дамаск, закани се той.

Източник: БТА