Кола с 12 бежанци катастрофира след гонка с полицията
Кола с 12 бежанци катастрофира след гонка с полицията / Thinkstock/Getty Images
Кола с 12 бежанци катастрофира след гонка с полицията
82209
Кола с 12 бежанци катастрофира след гонка с полицията
  • Кола с 12 бежанци катастрофира след гонка с полицията

Полицията в Бургас арестува 12 нелегални имигранти, които твърдят, че са сирийци. Двамата трафиканти, прекарващи групата, успяха да избягат.

Екшънът настанал половин час след полунощ, на кръговото движение на изхода от Бургас по посока София. Патрул подал знак със стоп-палка на БМВ, което се движело с много висока скорост, следвано на много малка дистанция от товарно „Пежо 806".

Водачите не се подчинили и продължили с пълна газ. Започнало преследване с полицията. Шофьорът на автомобила с мигрантите изгубил контрол над колата и тя паднала в крайпътната канавка.

От предните места изскочили двама мъже, които хукнали да бягат, разказа за Дарик говорителят на ОДМВР Цветелина Рандева:

„Служителите се опитали да ги спрат, ползвайки служебните си пистолети, произвели са по един изстрел със стоп-патрон, но към момента все още избягалите лица не са установени. От купето на катастрофиралия автомобил излезли 12 мъже, които заявили, че са сирийски граждани, нелегално преминали границата. В момента с тях работят служители на сектор „Миграция".

Издирването на двамата каналджии продължава.