Габровец оглави журито на Смешен филм фест
Габровец оглави журито на Смешен филм фест / 100 вести

Габровецът професор Николай Лазаров е председател на журито на шестото издание на Смешен филм фест, който се провежда в Габрово от 12 до 19 октомври, пише вестник "100 вести" във водещата си статия днес.

Единадесет са заглавията, включени в конкурсната програма. Носителят на приза „Най-смешен филм на Габрово“, който ще получи статуетката, дело на Адриан Новаков, ще бъде определен от тричленно жури в състав: проф. Николай Лазаров - оператор, преподавател в НАТФИЗ, доц. Юлия Кънчева - режисьор, преподавател в Нов български университет, и Иван Попйорданов - дългогодишен директор на СИФ „Бояна“, на БНТ, член на финансовата комисия на Националния филмов център.

"100 вести" съобщава, че петима потребители от Дневния център за хора с увреждания в Габрово, придружени от четирима специалисти от персонала на Дневния център и Марияна Башева от клуб „Приятели на Белгия“ ще гостуват в белгийския град Аалст от 12 до 16 октомври.

Два немски университета - във Франкфурт и във Вилхелмсхафен, ще изпращат свои студенти, които да придобиват образователна и научна степен „доктор” по акредитираните докторантски програми на Технически университет – Габрово, съобщиха от габровското висше училище.

Отборът на „Янтра“ записа втора победа в държавното първенство по Ръгби 15. В среща от третия кръг в предварителна група II избраниците на треньора Трифон Костадинов надиграха като гости състава на „Спартак“ (Варна).