Започват снимките на филма „Фантастични животни и къде да ги намерим”
Започват снимките на филма „Фантастични животни и къде да ги намерим” / снимка: Guliver/Getty Images

В края на октомври в Ливърпул ще започнат външните снимки на филма „Фантастични животни и къде да ги намерим” по едноименната книга на Дж.К. Роулинг, чието действие хронологично предхожда събитията в романите за приключенията на Хари Потър, съобщи Би Би Си.

Ливърпул ще е единственото място, където ще бъдат правени външни снимки. В студио камерите се завъртяха през август. Британският град ще бъде представен като Ню Йорк от 20-те години на миналия век.

Дж.К. Роулинг публикува „Фантастични животни и къде да ги намерим” през 2001 г. - между четвъртата и петата книги от прочутата й поредица за приключенията на Хари Потър. Томчето е окачествено като ръководство за магичния свят на Хогуортс. Действието в книгата се развива 70 години преди момчето-магьосник и приятелите му да пристигнат в училището за магия и вълшебство.

В главната роля на магизоолога Нют Скамандър зрителите ще видят носителя на „Оскар” Еди Редмейн. Скамандър е автор на учебник за магични създания, които среща и описва, докато пътува по света. Десетилетия по-късно Хари Потър и приятелите му изучават ръководството „Фантастични животни и къде да ги намерим” в Хогуортс.

Централната женска роля е поверена на актрисата Катрин Уотърстън. Колин Фарел се превъплъщава в образа на магьосник на име Грейвс, с когото главният герой Нют Скамандър се среща в Ню Йорк.

Филмът „Фантастични животни и къде да ги намерим” е режисиран от Дейвид Йейтс - създателя на последните четири ленти за приключенията на Хари Потър, по сценарий на Дж.К. Роулинг. Очаква се филмът да излезе на екран през ноември 2016 г.