Откриха части от изчезналия MH370 с човешки скелети във филипинската джунгла
Откриха части от изчезналия MH370 с човешки скелети във филипинската джунгла / снимка: БГНЕС, архив

Останки от самолет с множество човешки скелети вътре бе открит недалеч от филипински остров. Според първите предположения по всяка вероятност става въпрос за самолета MH370 на Малайзийските авиолинии, пише „Дейли Мейл”.

Нови надежди за разплитане на мистерията с полет МН370

Местната полиция потвърди, че са открити части от самолет в джунглата на остров Сугбай. Местеният техник Ямил Омар е съобщил на силите за реда, че негова роднина Сити Каян е открила останките. Жената дори се е спънала на ламарини от самолета, след което е намерила човешки скелети. Тя е видяла и националния флаг на Малайзия.

MH370 изчезна на 8 март 2014 г. с 239 пътници на борда. От полицията все още не искат да коментират случая, още повече, че френските власти потвърдиха, че част от самолета е намерен на острова в западната част на Индийския океан.

Двете места са много далече едно от друго, трудно е да се предположи, че става дума за един и същи самолет. Не се изключва нито една вероятност, тъй като е възможно част от крилото, открито на френския остров Реюнион в Индийския океан, да се е откъснало и това да е причината за разбиването на самолета.

„Питахме хората, които живеят на острова, включително и рибарите, но нито един от тях не е забелязал нищо необичайно”, каза служител на морските служби, цитиран от „Дейли Мейл”.

Източник: БГНЕС