Над 80 деца участваха в първия Националния конкурс за вокално и танцово изкуство Звезден сблъсък
Над 80 деца участваха в първия Националния конкурс за вокално и танцово изкуство Звезден сблъсък / снимка: организатори

83 деца участваха в първото издание на Националния конкурс за вокално и танцово изкуство “Звезден сблъсък“, организиран от Сдружение “Елита“ във В. Търново. Музикалната надпревара се проведе на 10 окотмври в Общинския детски комплекс, с подкрепата на Община Велико Търново. Целта на конкурса е даде поле за изява и културен обмен на талантливите деца на България. Участниците бяха разделени в два раздела – вокал и съвременни танци, и четири възрастови групи.

Председател на авторитетното жури на конкурса раздел „Вокал“ беше обичаната от всички звезда на българската поп музика и по - специално джаза, неповторимата и очарователна доцент д-р Стефка Оникян. В състава на журито, което селектира участниците в Раздел „Вокал“, са още Христофор Йонов – оперен тенор и директор на МДТ  “Константин Кисимов“ гр.Велико Търново, Стефка Денева – основател на Вокална студия „Искрица“. Председател на журито в Раздел „Съвременни Танци“ беше Савина Ганчева- президент и старши треньор на клуба по художествена гимнастика "Етър- Елит" гр. В. Търново. В състава на журито бяха още Румяна Иванова- прима балерина на МДТ “К. Кисимов“ и Юлия Иванов,а завършила балет в Екатеринбург.

В конкурса взеха участие деца- лауреати, носители на призови места от национални и международни конкурси. Гранд при в Раздел „Съвременни танци“ спечели Кристина Георгиева от Горна Оряховица, балет „Калина” при НЧ „Напредък- 1869”, с художествен ръководител Калинка Генова. Кристина Георгиева спечели журито със соловите си изпълниния в стиловете: танцово шоу  с танц а“Родена за победител“ и контемпорари с танца “Принцеса Анастасия“, както и за най – артистично представяне. С призови места бяха отличени танцов клуб V dance  и Мажоретен състав при ОДК -  Велико Търново с ръководител Валентина Караиванова.

Гранд при в Раздел „Вокал“ спечели Иван Гайдаров от  Търговище с вокален педагог Кремена Кряколова. С песните „По първи петли“ и I surrender , Иван Гайдаров спечели призовото място.

Гранд при при двата раздела „Вокал“ и „Съвременни танци“ и гранд при във всички възрастови групи получиха парични награди осигурени от спонсор на конкурса. От Велико Търново бяха отличени: Мариета Върбанова, спечелила Гранд при в четвърта възрастова група с песните “Пътят“ и “Halo” музикално студио“Елита“, Дует „Вая“ с първо място от „Таланти“, Християна Стайкова – също първо място от музикално студио „Елита“, Кристияна Кирилова, класирана на второ място - с вокален педагог Петя Кръстева. Мая Младенова  и Василена Илиева от „Таланти“ станаха втори, Марсел Хаджийски от студио“Таланти“ и Теодора Стоянова от „Елита“ са на трето място. Наградата за най-малък участник получи Теодора Стоянова на 5 години от „Елита“.