Разкритикуваха „Виктория сикрет” заради неуместно използване на фотошоп
Разкритикуваха „Виктория сикрет” заради неуместно използване на фотошоп / ThinkStock/Getty Images

Модната компания за дамско бельо „Виктория сикрет” понесе сериозни критики, след като публикува снимка в социалните мрежи на свой модел, която очевидно е обработена на фотошоп.

На рекламата се вижда жена в гръб, облечена в бельо на марката. На пръв поглед няма нищо нередно, но при повторно вглеждане се вижда, че от снимката липсва основна част на манекенката, а именно едната половина на нейното дупе, като по този начин тя е направена да изглежда значително по-слаба.

Голяма част от критиките срещу компанията бяха насочени не само срещу употребата на фотошоп и умишлен изкривения образ на женското тяло, но и заради това, че модната индустрия за пореден път налага образа на изключително слаби жени като модели за красота.

За разлика от „Виктория сикрет” друга компания за бельо - Aerie, предприе по-различен подход за реклама. Преди година тя официално престана да използва фотошоп в своите реклами. От тогава компанията отчита покачване на продажбите си - през първата половина на фискалната 2015 г. тя е отчела увеличение с 18%, посочва изданието „Бизнес инсайдър”.

Източник: БГНЕС