Любители на животните се събират в събота на протест в Хисаря, за да изразят възмущението си от жестокия побой на куче, извършен в града преди около седмица, съобщава Нова телевизия.

Пострадалата Алис е от породата бийгъл. След упражненото над нея насилие, тя има разкъсани мускули, разтежение на челюстта и тежка черепно-мозъчна травма. Прекарва няколко дни на системи.

Мъж от Велики Преслав уби котка, лишила го от обяд

Всичко започва, когато стопаните на Алис забелязват, че тя е излязла от къщата. Намират я малко по-надолу по улицата, в изключително тежко състояние. Забелязват и един от съседите си да се отдалечава от мястото на побоя с метална тръба в ръка.

Установиха самоличността на мъж, возил на тавана на колата си вързано куче

Заподозреният отрича. Казва, че кучето му е нападнало Алис, след като тя започнала да дави кокошките му. Ветеринарите обаче са категорични, че по тялото на бийгъла няма следи от атака от друго животно.

Убийство на коте потресе 80 семейства в Разград

Ако вината на господина с предполагаемите удушени кокошки бъде доказана, го грозят до 3 години затвор и глоба до 5000 лева, каза в студиото на „Събуди се" гл. инсп. Румен Богоев, началник сектор в Главна дирекция „Национална полиция".

Източник: Novanews.bg