Най-успешният треньор в историята на габровския баскетбол – Владимир Искров, лети за Щатите
Най-успешният треньор в историята на габровския баскетбол – Владимир Искров, лети за Щатите / 100 вести

Във водещата си статия вестник "100 вести" съобщава: "Най-успешният треньор в историята на габровския баскетбол – Владимир Искров, в понеделник лети за Щатитепо покана на Олимпийския комитет на САЩ. 29-годишният специалист, който през сезон 2013-2014 г. с „Чардафон-Орловец“ спечели вицешампионската титла при юношите и бронзовите медали при младежите, ще се включи в Международната програма за подготовка на треньори по баскетбол (International Coaching Apprenticeship in Basketball (ICAB), организирана в партньорство между Олимпийския комитет на Съединените щати (USOC), отдела „Олимпийска солидарност“ на МОК, ФИБА, Националната колежанска атлетическа асоциация (NCAA) и университета в Делауеър.

Второто издание на общоградската младежка играта „Опознай и избери!“ се проведе на 8 октомври. Тя се реализира от ИМКА – Габрово в партньорство с Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово. По време на състезателната игра младежите трябваше да преминат през три маршрута на територията на град Габрово. Тези маршрути бяха наречени „мисии“, защото тяхната цел бе младежите да получат информация за различни институции, фирми и организации на територията на града, за тяхната работа и възможностите, които те предлагат за младите хора.

Детелина Димитрова се чувства удовлетворена, че е направила учениците не само по-знаещи, но и по-добри.

Детелина Димитрова е учител по английски език в ОУ „Неофит Рилски“, а от две години е и класен ръководител. Тя е завършила във Великотърновския университет специалност Български и английски език. След дипломирането си работи в чужбина около 6 години, но се завръща в страната и кандидатства за учител в „Неофит Рилски“. Одобрена е, започва работа и от 5 години е потопена в учителската професия, която практикува с удоволствие. Според директора на училището Детелина е очарователна и обичана много от учениците. С нея репортер на "100 вести" разговаря за професията и нейния избор, за трудностите и наградата да си учител.