Петима от пострадалите край „Витиня” остават за лечение в „Пирогов”
Петима от пострадалите край „Витиня” остават за лечение в „Пирогов” / снимка: БГНЕС, архив

Пет от шестима пострадали при катастрофата край "Витиня" вчера остават за лечение в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата.

Шестата пострадала също се намира на територията на лечебното заведение, но не като пациент, а като придружител на детето си. 9-годишното момиченце е настанено в Клиниката по неврохирургия с рана в областта на главата. Неговата майка, която го придружава има счупен нос и не се налага спешен прием.

Останалите четирима пострадали са настанени в травматологията. Днес са им били направени отново редица високоспециализирани изследвания. След тях млад мъж на 31 години е бил опериран, тъй като има сериозно счупване на подбедрицата. По време на операцията травматолозите са поставили титаниева плака с цел стабилизация.

36-годишна жена със счупване в областта на опашната кост не се налага да бъде оперирана, посочват от "Пирогов". Лекарите са преценили, че за нейната травма е по-подходящо продължително обездвижване на мястото. Същото лечение е предписано и на съпруга й - 44 г. мъж, който има фрактура /счупване/ в областта на коляното на единия крак.

60 годишна жена със сериозна фрактура на рамото няма да бъде оперирана сега, добавят от болницата. След няколко дни лекарите ще повторят изследванията и тогава ще преценят дали да я оперират.

Източник: БТА