Разпитаха 40 свидетели за жестоката катастрофа във „Витиня
Разпитаха 40 свидетели за жестоката катастрофа във „Витиня / снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура - София образува досъдебно производство за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице вследствие на нарушаване правилата за движение по пътищата.

Досъдебното производство е във връзка с тежката катастрофа на 51 автомобила в тунела „Витиня" на 8 октомври, при която загинаха трима души, а 13 бяха ранени.

Разследването се извършва от 10 разследващи полицаи под ръководството на двама наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура - София, уточниха от прокуратурата. Към момента са разпитани 40 свидетели, сред които има разпит пред съдия на чужди граждани. Разпитите продължават.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Назначена е автотехническа експертиза, която ще установи механизма на извършване на престъплението. Аутопсиите на загиналите лица са приключили. В срок до 12.10.2015 г. ще бъдат изготвени 3 съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта на тримата загинали. Предстои да бъдат назначени 14 съдебно-медицински експертизи по писмени данни на всички останали пострадали от престъплението лица.

В момента се извършват огледи на всички участвали в пътнотранспортното произшествие автомобили. Процесуално-следствените действия продължават.

Източник: БГНЕС