Фестивал на старата градска песен в Свиленград
Фестивал на старата градска песен в Свиленград / Снимка: Община Свиленград

Фестивал на старата градска песен  „С песни от свила минаха години” ще се проведе вдругиден в Свиленград. Подобно събитие се организира за първи път в общината. Инициатор е Народно читалище „Васил Левски-1933” в  кв.”Кап. Петко войвода” (кв. Гарата).

„Въпреки че начинанието е ново, то предизвика голям интерес и участие заявиха изпълнители от цяла България”, съобщи Цонка Георгиева - секретар на читалището. „Целта ни е да се съхрани и популяризира старата градска песен, да я възродим за нов живот и да приобщим младите хора към нейната красота”.

В салона на читалището ще се представят 24 вокални групи, 6 дуета и 15 индивидуални изпълнители.  Фестивалът има конкурсен характер и изпълненията ще се оценяват от жури  в състав: известните певици Кичка Савова и Бони Милчева и Ваня Папазова - представител на Община Свиленград. Организаторите са подготвили грамоти и предметни награди за победителите.

Официалното откриване на фестивала е от 10.00 часа. Конкурсната програма започва веднага след откриването и продължава до 17.00 часа.