Цацаров иска имунитета на още един кандидат за общински съветник
Цацаров иска имунитета на още един кандидат за общински съветник / снимка: БГНЕС, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал да бъде снет имунитетът на кандидата за общински съветник Борислав Георгиев от Плевен, съобщават от прокуратурата. Причината е, че Георгиев е посегнал на управител на местен увеселителен клуб.

На 3 октомври след откриване на фен клуб на Левски в Плевен кандидатът за общински съветник Борислав Георгиев и компания посетили стопанисвано от него заведение, където употребили алкохол, а след това се отправили към клуб в областния център. Управителят на клуба не ги допуснал заради нанесени от фенове поражения по заведението в миналото и мъжете от компанията влезли в пререкания с него.

Нанесли му удари по лицето и тялото, счупили вратите на клуба, хвърляли бутилки и камъни към входовете на заведението и намиращата се до него дискотека.  Борислав Георгиев ударил с юмрук управителя на клуба в лицето.

На място пристигнали полицаи, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред.

Извършва се разследване за хулиганска проява.

Това е второто искане на обвинител номер едно до ЦИК за снемане имунитета на кандидат за общински съветник. Контролният орган свали имунитета на кандидата за общински съветник от Самоков Трайчо Василев-Пиже заради нападението над екип на Нова телевизия по-рано тази седмица.