Клуб на младия политолог с ежемесечни семинари
Клуб на младия политолог с ежемесечни семинари / Дарик - Благоевград, архив

Семинар на тема “Нелегални имигранти или бежанци: какво предстои?“ бе организиран от Клуба на младия политолог към катедра "Философски и политически науки" в Югозападен университет "Неофит Рилски", съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Студентите от специалност „Политология“ дебатираха по един от най-актуалните въпроси на днешната политика. Беше представена и актуална информация за ситуацията в Македония и ролята на Гърция, Турция, Русия, Ислямска държава, Сирия и ЕС в кризата.

Студентите разработиха сценарии с цел разрешаване на проблема, като накрая се обединиха около идеята, че първостепенен приоритет на държавата в бежанската криза трябва да е сигурността на собствените й граждани.

Специалност „Политология“ в ЮЗУ "Неофит Рилски" е единствената в България, която има в програмата си курс „Имиграционни политики“.

Това беше първото мероприятие на новото ръководство на Клуба на младия политолог.  Срещите на Клуба ще бъдат ежемесечни, а следващата тема, по която ще дискутират членовете на клуба ще бъде: "Резултатите от местни избори 2015".