Частен СОТ ще дебне проститутки на “Алеята на любовта”
Частен СОТ ще дебне проститутки на “Алеята на любовта” / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив
Частен СОТ ще дебне проститутки на “Алеята на любовта”
82168
Частен СОТ ще дебне проститутки на “Алеята на любовта”
  • Частен СОТ ще дебне проститутки на “Алеята на любовта”

Частна охранителна фирма ще наблюдава и поддържа камерите, които са разположени на така наречената Алея на любовта в Пловдив. 17-те камери са поставени на стълбове, като всяка от тях е обърната в посока към вътрешната улица и жилищните сгради. Над всяка от тях има и силен прожектор, за да има по-добра видимост в тъмните часове на денонощието.

Стойността на техниката, която е разположена от спирката срещу „Централна гара” до ул. „Христо Станчев”, е 33 хил. лева, а отделно администрацията на район „Централен“ ще плаща по 1800 лева годишно на частен СОТ, от чиято централа ще бъдат наблюдавани камерите. При засичане на престъпление, опит за такова или противообществени прояви служителите ще пристигат на място, където ще задържат нарушителите до пристигане на полицията.

 

Според зам.-кметът на район „Централен“ Борислав Стаматов, има множество сигнали и оплаквания от граждани за неща, които се случват в квартала и конкретно в този участък, който е известен с постоянното присъствие на проститутки.

През годините хората, които живеят там се оплакват, че жриците на любовта тормозят както тях, така и обикновените минувачи.