Започват ремонтно- възстановителни дейности по уличните настилки
Започват ремонтно- възстановителни дейности по уличните настилки / Община Сливен, Архив

След възстановяването на уличните настилки в обхвата на „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен”, община Сливен започва възстановяване на улични настилки и извън обхвата на проекта, съобщи заместник-кметът Иван Манчев.

„Изпълнението на дейности за основен ремонт на улични настилки на територията на Общината е задача от първостепенно значение за администрацията”, посочи инж. Манчев и допълни, че действащите договори с пътно-строителни фирми са приключили в средата на месец септември.

Община Сливен е обявила публична покана за избор на изпълнител на строително-монтажни работи за основен ремонт на улични настилки на територията на общината  по три обособени позиции. Избрани са изпълнители, които ще започнат работа най-късно в началото на следващата седмица.

По думите на Иван Манчев особено внимание ще се обърне на състоянието на уличните настилки в малките населени места, а в Сливен възстановяването на настилките ще продължи по улици в кв. „Клуцохор”, централна градска част и междублоковите пространства, които не са в обхвата на интегрирания проект за водния цикъл.

Приоритет за община Сливен е възстановяването на пътната сигнализация и на хоризонталната маркировка. Целта е да се осигури безопасното преминаване на пешеходци и моторни превозни средства на територията на града и общината. Подновяването на маркировката става съобразно нормативните изисквания и включва пешеходни пътеки, осови линии, направляващи линии и др. Обновява се и знаковото стопанство.  За осигуряването на нормалната проходимост на общинската пътна мрежа през предстоящия зимен период в момента се сключват договори за текущ ремонт и поддържане на пътищата извън населените места, съобщи още инж. Иван Манчев.

Дейностите включват почистване на отводнителни окопи, възстановяване на разрушени участъци, почистване на паднала растителност и др.

До края на месец октомври ще бъде избрана и фирмата-изпълнител за зимното поддържане на общинската пътна мрежа.