ОДК стартира Ученическа футболна лига в Кюстендил
ОДК стартира Ученическа футболна лига в Кюстендил / netinfo

За първи път в Кюстендил стартира Ученическа футболна лига, за деца 4- 5 клас. "Целта е да се обогати спортния живот на децата, да се подобри физическото им състояние, проблема със затлъстяването е голям. Мачовете ще се играят в училищните дворове. Цел е и да се види материалната база в училищата, в целия свят вече се играе на изкуствени настилки", коментира треньорът по футбол в ОДК Константин Мандалски.
Осем отбора ще участват в лигата. Това са тимове от всички основни училища в Кюстендил и ПМГ. Първият кръг стартира на 12 октомври с двубоя ПМГ- Първо ОУ. Във вторник играят Второ ОУ- Седмо ОУ, в сряда: Шесто ОУ- Трето ОУ и в четвъртък: Пето ОУ- Четвърто ОУ. Отборите от 3- то ОУ и 7- мо ОУ ще домакинстват на спортната площадка с изкуствена трева в 6- то ОУ.

"С директора на ОДК Бойко Малинов проведохме много консултации през последните 2 месеца и се радвам, че Ученическата футболна лига е факт. Стиковано е всичко с ръководството на общината и РИО на МОН", каза още пред Дарик Мандалски.
Всеки отбор ще бъде от по 6 полеви играчи + вратар. Отборите може да са смесени- момчета и момичета. Играе се 2 полувремена от по 20 мин. , с 5 мин. почивка и неограничен брой смени. Системата е всеки срещу всеки, есен- пролет. Ще има и награден фонд, осигурен от ОДК.