До 20 дни започва асфалтирането на улици в община Сапарева баня?
До 20 дни започва асфалтирането на улици в община Сапарева баня? / Дарик радио,архив

До 20 дни може да започне асфалтирането на улици в община Сапарева баня. Вече е избрана фирма изпълнител.

Според конкурсната комисия с най-добра оферта и най-добри условия е брезнишката фирма „Нивел Строй". Те са получили най-много точки, а офертата им за асфалтирането на 8 км неасфалтирани улици в община Сапарева баня е на стойност 1 977 972 лв. Припомням, че 7 фирми подадоха документи за участие в процедурата, която вече приключи. Реалните дейности могат да започнат до 20 дни, ако обаче нито една от останалите фирми не обжалва избора. Срока за изпълнение е 6 месеца. Средства за това са заложени в бюджета и ще бъдат осигурени от собствените приходи на общината.

В поименния списък за асфалтиране на улици са включени 28 в Сапарева баня. В с. Сапарево част от ул. Бузлуджа, ул. Пейо Яворов, ул. Христо Ботев, ул. Хаджи Иван, ул. Хан Аспарух, както и ул. Хаджи Димитър, изкърпване и асфалтиране на център и ул. Христо Ботев.

В с. Овчарци улиците са 5 - части от ул. Горица и ул. Гоце Делчев, както и ул. Христо Ботев, ул. Липа и ул. Ридо. В с. Ресилово улиците са 6 - част от ул. Борчетата, ул. Христо Ботев, ул. Цар Симеон, ул. Лаката, ул. Рила и ул. Цар Калоян.