Затвор заплашва саудитка, заснела изневярата на мъжа си
Затвор заплашва саудитка, заснела изневярата на мъжа си / ThinkStock/Getty Images

Жена от Саудитска Арабия, която заснела изневярата на съпруга си, може да влезе в затвора, тъй като попада под ударите на закона за клевета в страната.

Жената, чието име не се споменава, заснела тайно с телефона си как съпругът й се впуска в любовна игра с камериерката в дома им. Първоначално домакинът се заговаря с момичето, след това го целува. Търсейки отмъщение, измамената съпруга качила видеото в социална медия с надпис "най-малкото наказание за този съпруг е да го скандализираш".

Обезглавяват ги заради изневяра

Видеото предизвикало вълна от реакции в Саудитска Арабия., като много от коментарите подкрепяли направеното от жената, съобщава в. „Сада". „Поздравявам те за твоята доблест и смелост", написал блогърът Ал Ямама, съобщава Гълф нюз. „Ти си направила най-доброто нещо, защото има спешна необходимост от отмъщение и твоето отмъщение е най-хубавото".

Критики към Мишел Обама, не покрила главата си в Саудитска Арабия

Само че според адвоката Маджид Карууб жената може да бъде осъдена на една година затвор или да бъде глобена 500 000 саудитски риала (118 400 евро). „Законът (за информационните технологии и клеветата) включва наказание и за хората, които използват мобилен телефон с камера или друго оборудване за заснемане с цел оклеветяването на друг човек".

В държавите от Персийския залив милиони са работещите като камериерки, много от тях са мигранти от бедни страни като Филипините, Индия, Шри Ланка и Непал.

Източник: БГНЕС