Цветан Цветанов: Време е за видими резултати в Павликени, Свищов и Полски Тръмбеш
Цветан Цветанов: Време е за видими резултати в Павликени, Свищов и Полски Тръмбеш / снимка: Пресцентър- ГЕРБ

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник- председател на партията Цветан Цветанов посети общините Павликени, Свищов и Полски Тръмбеш, за които категорично заяви, че е време да бъдат постигнати видими резултати.

Той бе посрещна топло в Павликени, където десетки хора на градския площад му стиснаха ръката, пожелаха автограф и се снимаха с него. Многобройна бе публиката, която пред читалище „Братство 1884” очакваше да приветства силния отбор на ГЕРБ. Официално бяха представени кандидатът за кмет на Павликени Мирослав Маринов, кандидатите за кметове на населени места и кандидатите за общински съветници. „Нашите съграждани знаят, че имаме нужда от предвидимо управление, за да са сигурни какво ни очаква, нуждаем се още от активно привличане на средства от европейските фондове, справерливо разпределение на общинските активи, честно и прозрачно управление, спазване на законите и почитане на морала”, каза кандидатът за градоначалник Мирослав Маринов, който е под номер 6 в интегралната бюлетина.

Да пишат отлична оценка на ГЕРБ призова избирателите заместник- председателят на партията Цветан Цветанов. „На тези избори трябва да заложим на почтеността, на честния, на знаещия и на можещия. Смятам, че Мирослав Маринов е доказал своята доброта, сърдечност и винаги се раздава, за да помага на хората. Това, което е изключително важно за един кмет е да има отбор от общински съветници, които днес са пред вас. На тези избори трябва да гласуваме разумно, да отидем и да упражним конституционното си право на глас и да дадем възможност на всички тези млади хора, които са успели, реализирали се професионално, да бъдат част от развитието на общината” каза той и благодари на гражданите, че заедно с ГЕРБ полагат усилия да променят община Павликени, за да стане едно по- добро място за живеене. Цветанов подчерта, че днес държавата има стабилно управление в лицето на министър- председателя Бойко Борисов, а днес има необходимост и от силна местна власт. „Много е важно на 25 октомври да изберем отличната оценка, с която всяко едно дете иска да зарадва родителите си в къщи, а родителите са тези, които могат да очертаят бъдещето на своите деца с отличния избор, който могат да направят - номер 6. Надявам се на 25 октомври площада да бъде пълен за да имаме тази победа, която дава промяната и която гарантира стабилното управление на местната власт'', заяви Цветан Цветанов.

За да подкрепи Мирослав Маринов пристигна и кандидатът за кмет на Велико Търново инж. Даниел Панов, който не скри приятната си изненада от многобройната публика. „Радвам се, че Павликени иска промняна. Знам, че Мирослав и целият негов екип, който е тук, ще я постигнат”, бе категоричен той. Успех пожела и кандидатът за кмет на Сухиндол Димитър Гърбов.

Стотици изпълниха първото българско читалище „Еленка и Кирил Аврамови” в Свищов, което се оказа тясно да побере всички желаещи да подкрепят кандидатът за кмет на крайдунавската община д-р Кристиян Кирилов.  В присъствието на Цветан Цветанов бяха представени кандидати за кметове и съветници. Всички ние имаме една единствена цел - да прекъснем това 16-годишно управление на община Свищов. Желанието на мен и екипа ми е да покажем, че имат воля да посочим проблемите и правилните решения, да реализираме своите цели и идеи. Свищов заслужава да заеме мястото си на община с европейски дух. Аз съм сигурен, че заедно с ваша помощ, с помощ от народните представители и от правителството, нашият град ще направи важна крачка към своя европейски облик. Няма да забравим и кметсвата на територията на общината. Това са нашите бели дробове. От там ние черпим своя ресурс и трябва хората, които живеят в тях, да разберат, че има средства и възможности и за тях. Те за обичани и желани и са част от нашата община”, каза д-р Кристиян Кирилов и призова гражданите на 25 октомври да отидат до урните и да пуснат своята бюлетина с номер 4.

Цветан Цветанов поздрави отбора на ГЕРБ в Свищов и изрази увереност, че гражданите на крайдунавската община ще подкрепят именно него. „16 години ви е обещавано, а накрая винаги сте оставали разочаровани и излъгани. Нека гласуваме за знаещите и можещите, а това са Кристиян Кирилов и неговия екип'', каза той.

Емоционално посрещане бяха подготвили за Цветан Цветанов членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Полски Тръмбеш. По стара българска традиция с хляб и сол го очакваха родителите на малкия Цецко, който се роди, благодарение на ин витро процедура, финансирана от ГЕРБ и подкрепена лично от Цветан Цветанов. По време на непринудената среща под надслов „На кафе с кандидати” бяха представени кандидатите за кметове на населени места и съветници от Полски Тръмбеш и Златарица. Общото за двете общини е, че ГЕРБ бъде под номер 5 в интегралната бюлетина.

Цветан Цветанов призова гражданите да подкрепят кандидата за кмет на Полски Тръмбеш д-р Емил Енчев и кандидат- градоначалника на Златарица Стефан Бранзелов и заяви, че техните отбори са съставени от млади и образовани хора. Той благодари за подкрепата, получена на изборите през 2014 год. и подчерта, че през новия програмен период България ще получи 32 млрд. лева по европейски програми. Цветанов подчерта, че тези средства ще могат да се усвояват и от българските общини. „Гласувайте за Емил Енчев и Стефан Бранзелов. Това ще даде развитие и в двете населени места. Най-големият проблем е, че все още има страх да отидеш и да гласуваш за този, когото си избрал. Гласувайте демократично и разумно, по начин, който ще гарантира вашите права, а те ще бъдат защитени от Емил и Стефан. Подкрепете ги, за да има стабилно управление в тези общини'', призова Цветан Цветанов.

Приоритетите, залегнати в предизборната му платформа, изнесе пред гражданите кандидатът за кмет на Полски Тръмбеш д-р Емил Енчев, който през последните четири години бе председател на Общинския съвет там. Възстановяването на градската болница е сред една от основните задачи, които си поставя. „Благодарение на нашите отговорни политически решения се случиха много неща. Сред тях е асфалтирането на 17 км. улици в общината, реновирането на 10 църкви, ремонти на общински обекти, изграждането на спортната зала, битовия комбинат, Клуба на инвалида. Изграждането на депото в град Бяла, за което бяха хвърлени много усилия, и не на последно място започналият вече ремонт на общинската болница. Тази стъпка за ефективно сътрудничество показа, че за мен управлението не е самоцел, а начин да работя за общината и възможност да осъществя политическите и управленските идеи на център дясно управление, от което общината ни се нуждае”, каза кандидатът за кмет. Изграждането на канализация на кв. „Гаджулите” в Полски Тръмбеш и в с. Петко Каравелово, пречиствателни станции, привличане на инвеститори, ремонт и разработване на минералните бани в общината и възстановяване на моста в село Куцина са част от приоритетите на д-р Енчев.

Кандидатът за кмет на Златарица Стефан Бранзелов посочи, че двете общини освен от числото 5, са обединени от редица общи проблеми. Той заяви, че се чувства уверен да направи Златарица по- добро място за живеене и припомни основната си мисия да върне младите хора там.