Даниел Панов тръгна към победа под бурните аплодисменти на над 1500 великотърновци
Даниел Панов тръгна към победа под бурните аплодисменти на над 1500 великотърновци / снимка: Пресцентър- ГЕРБ

Над 1500 великотърновци аплодираха на крака кандидата за кмет на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Летният театър в старата столица се оказа тесен да побере всички желаещи да се докоснат до силния отбор на ПП ГЕРБ. Под скандиранията „Победа” бяха представени кандидатът за втори кметски мандат инж. Панов, кандидати за кметове на общини и населени места, както и кандидати за общински съветници.

Пред многобройната публика кандидатът за кмет на старата столица благодари на всички граждани за постигнатите видими резултати през последните четири години. „Има още много какво да свършим, затова подкрепете ни нас, кандидатите на ПП ГЕРБ. Нека да продължим заедно и през следващите четири години, за да изградим нашата област Велико Търново. Нека старата столица се превърне в едно по- добро място за живеене, по- привлекателно както за инвеститорите, така и за туристите, които посещават нашия град. Нека превърнем населените места в по- добро място за всички жители”, каза инж. Даниел Панов.

Той припомни, че през изминалия мандат пет общини от областта бяха управлявани от кметове от ГЕРБ. Още толкова са тези, в които партията на Бойко Борисов има амбицията да завоюва кметските столове, за да бъдат постигнати видими резултати и там. „Не мислете обаче, че кметовете на ГЕРБ са вече избрани. Излезте да гласувате на 25 октомври и нека вашите близки, приятели и роднини бъдат също пред урните. Това е вотът ви за вашите градове, за вашите населени места. Нека Велико Търново да има същото величие, което е имало когато е било старата столица на България в продължение на 230 години. Нека върнем славата на нашите градове и ги направим по- добро място за нашите деца, за бъдещето на България”, заяви инж. Панов.

Кандидатът за кмет на Велико Търново, който е и областен лидер на ГЕРБ, подчерта, че партията е здраво ядро, което е готово след 25 октомври да се поздрави с победа.

За да подкрепи силния отбор на ГЕРБ, на сцената излезе председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. В емоционалното си слово той направи кратък обзор на политическия живот в България през последните години. „Вие помните, че през 2013 год., когато премиерът Бойко Борисов подаде оставка, страната ни беше отклонена от единствения възможен път- европейския. Пламен Орешарски направи това, което никой не искаше да се случва през тези години. 2013- 2014 год. бяха тежки за българските общини, бяха такива и за всички граждани на България. Знаете, че в началото на 2014 год. спряха европейските фондове заради несъответствие, не се подписа и споразумението с ЕК. Това, което днес прави министър председателят Бойко Борисов с  екипа му от Министерски съвет и с подкрепата на 43-тия парламент, дават така желаната стабилност, която всеки един от вас иска”, заяви Цветан Цветанов.

Той се обърна към гражданите като към работодатели, тъй като с техните гласове стана народен представител. „Силата на ГЕРБ е, че всеки пост, който заема представител на партията, не е привилегия, а достатъчно голяма отговорност. Затова ние можем да вървим по улиците с високо вдигната глава за направеното от нас, което поемаме като ангажименти в предстоящите четири години.  Тук постигнахме и осмата, и деветата победа, ще постигнем и десетата, не защото се стремим да имаме най- много победи, а защото ГЕРБ е единствената партия, която поема отговорността да управлява, да дава това, което хората очакват да има- видими резултати”, каза още Цветанов.

Той подчерта, че добрите изборни резултати на партията са благодарение на гражданите и изрази увереност, че на 25 октомври кандидатите на ГЕРБ ще излязат с открито лице, ще благодарят за подкрепата, ще заявят, че няма да излъжат, че ще продължат да бъдат прозрачни за бизнеса и хората и ще привличат средства от европейските фондове. Цветан Цветанов посочи, че през изминалия мандат в Община Велико Търново са влезли инвестиции в размер на 120 млн. лв. „Затова имаме видими резултати, защото имаме стабилно правителство с министър- председател Бойко Борисов, защото имаме кметове като Даниел Панов, д-р Ивелина Гецова, Дилян Млъзев, Детелина Борисова, Добромир Добрев. Те са хората, които ще продължат и следващия четиригодишен мандат. Пожелаваме успех и на всички колеги от останалите общини. Най- важното в една победа е всички да сме единни, мобилизирани, защото високата избирателна активност може да преодолее  контролирания и купен вот. Искаме децата ни да живеят в демократична държава, в която избирателите да гласуват по съвест и да дадат правото да управляват на тези, които знаят и могат. Екипът на ГЕРБ е точно от такива професионалисти”, заяви Цветан Цветанов, а в отговор присъстващите граждани започнаха да скандират „Победа”.

Специално за събитието евродепутатът Ева Паунова, която има информационен офис във Велико Търново, изпрати видео обръщение, в което официално обявява своята подкрепа за кандидат- кметовете от ГЕРБ в десетте общини във Великотърновска област. „Днес пред вас застават много хора и искат вашето доверие. Те ви казват, че трябва да ги подкрепите, защото са доказали, че могат. Тези избори са състезание за това кой може да се справи най- добре. Всички ние знаем какво искаме за нашия град”, каза евродепутатът.

Тя призова  гласоподавателите да изберат този, който може да е добър стопанин на даденото населено място, да подкрепят хора с визия за по- добро развитие, за безопасна среда за децата и за успешна реализация на всички. „Това са хора с визия като Дидо Панов, Добромир Добрев, Делян Млъзев, д-р Ивелина Гецова, Детелина Борисова. Това са хората, които могат да застанат пред вас и да покажат какво са свършили. Техните резултати са видими и вие минавате покрай тях всеки ден. Някои само казват, че могат, че биха могли, а други вече го доказаха. Ние имаме ясна политика- на свършената работа и видимите резултати. Сигурна съм, че професионалисти като Стефан Бранзелов, Мирослав Маринов, д-р Емил Енчев, д-р Кристиян Кирилов и Димитър Гърбов имат заряда активно да работят за по- проспериращи, по- организирани и най- вече по- привлекателни населени места, за бъдещето на вас и вашите деца”, посочи Ева Паунова и пожела успех на водача на листата с кандидати за съветници и кандидат за кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и на целия екип на ГЕРБ в областта.