Цветан Цветанов: Даниел Панов няма време да си губи времето с избори, трябва да започне работа още на 26 октомври
Цветан Цветанов: Даниел Панов няма време да си губи времето с избори, трябва да започне работа още на 26 октомври / снимка: Пресцентър - ГЕРБ

Даниел Панов няма време да си губи времето с избори, трябва да започне работа още на 26 октомври, заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ, който е на посещение във Велико Търново. Той с удоволствие разгледа парк „Света гора”, който e най- голямото зелено пространство в старата столица. Мястото, което стана любимо за малки и големи, бе изцяло обновено и преобразено в успешния първи мандат на Даниел Панов. Заместник-председателят на ГЕРБ лично изпробва уредите за фитнес на открито, като символично направи 8 коремни набирания в знак на подкрепа към кандидата Даниел Панов и листата за общински съветници, които ще се явят под номер 8 в интегралната бюлетина.

Цветан Цветанов посочи, че през последните четири години Велико Търново се е променило пред очите му в една много добра посока. „С Даниел Панов постигнахме реални и видими резултати. Създадоха се много възможности за жители и гости. Той съхрани традициите тук, но и направи града едно много привлекателно място за живеене и гостоприемно за всички посетители”, каза Цветанов. Той заяви, че с удоволствие би завел семейството си на Царевец, който е една от емблемите на Велико Търново и подчерта, че по този път е поел и хълма Трапезица, който след неуморната работа на Даниел Панов и помощта на българското правителство, получи средства за реставрация от азербайджанска фондация.

Сред приоритетите остава инфраструктурата на Велико Търново, която има за задача да утвърди общината като стратегическо място на картата на България. Изграждането на скоростния път Русе- Велико Търново- Свиленград, както и АМ „Хемус” ще дадат добра възможност не само за града, но и за цялата област, убеден е Цветанов.

Той посъветва Даниел Панов да продължи да бъде такъв, какъвто бе през първия си мандат. „Той никога не забрави за ангажиментите, които е поел към хората, остана човечен, разбран, отворен за диалог с всеки, чува различните мнения и се вслушва във всяка препоръка. Убеден съм, че това е реалният профил на ГЕРБ като една народна партия. Една от най- силните страни на Даниел Панов е че не дели  хората на наши и ваши. Той е кмет на всички търновци”, категоричен бе Цветан Цветанов.

Той посочи, че кандидат- кметът на Велико Търново, се ползва с личната подкрепа на премиера Бойко Борисов, на Министерски съвет и народните представители от ГЕРБ. Като пример посочи многобройните посещения на министри в старата столица. „ Това е в резултат на активната работа на Даниел Панов, който неуморно поставя проблемите на търновци през изпълнителната власт”, обясни Цветанов.

Той призова гражданите да бъдат активни на 25 октомври и да се възползват от правото си да гласуват по съвест. „Във Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец и Стражица имаме успешни кметове, които могат да покажат видими резултати. Надявам се на сериозен пробив в Павликени, Свищов, Златарица и Полски Тръмбеш”, каза Цветан Цветанов.

Той не скри, че често се разхожда по улиците на старата столица, за да събере впечатленията на хората от управлението на града и бе категоричен, че търновци дават висока оценка за качествата и резултатите на Даниел Панов. „След първия мандат той остана почтен и човекът, който работи за хората”, каза в заключение Цветанов.

От своя страна Панов посочи, че има смисъл кмет, изкарал един мандат, да продължи да работи по това, което е начертал за следващите четири години. Той изтъкна, че са останали недовършени проекти, като  Старото военно училище, което трябва да се превърне в ларгото на Велико Търново. „Ние не само съхраняваме и пазим културно-историческото наследство, но и отваряме нови обекти, които удължават престоя на туристите в града. Например Трапезица е една крепост, която е свързана не само с историята на Велико Търново, а и на България. Смятам, че след може би по-малко от една година ще бъде отворена крепостта за посещения”, заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Той отново подчерта, че един от основните му приоритети е населените места да се превърнат в по- добро място за живеене.  „11 млн. лв. са средствата, които са отделени за четири години в 36-те населени места. Самите кметове заявиха, че е важно вече да работят за инфраструктурата на своите села”, каза Даниел Панов.