Заявления за еднократна помощ за първолаци до 15 октомври
Заявления за еднократна помощ за първолаци до 15 октомври / Дарик радио,архив

Родителите на първокласници, които все още не са подали заявления за получаване на еднократна финансова помощ могат да го направят до 15 октомври. Това съобщиха от дирекция Социално подпомагане Дупница.

304 са приетите молби-декларации в дирекция „Социално подпомагане" Дупница за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за настоящата учебна година в община Дупница. За съседната община Сапарева баня са подадени 44 молби. Помощта се отпуска при условие, че дохода на член от семейството е по нисък или равен на 350 лв. Ако все още не сте подали молба-декларация е важно да знаете, че са ви необходими удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молбата, удостоверение, че детето е записано в първи клас и за справка се предоставят удостоверение за раждане на детето и лична карта.

Помощта е в размер на 250 лв., а семейства, който са получили еднократна помощ за първокласници, но децата им не посещават училище, ще трябва да възстановят сумите.