Кандидат за кмет се вози в служебна кола на Община Смядово
Кандидат за кмет се вози в служебна кола на Община Смядово / netinfo

Настоящият кмет на Смядово и кандидат за нов управленски мандат Иванка Петрова бе видяна от репортер на Дарик да се вози в служебния автомобил на общината. Въпреки че Петрова е в отпуск по време на предизборната кампания, тя не се притесни и дори помаха за поздрав пред фотообективите. На въпрос защо е със служебния автомобил Петрова отговори, че колата е имала път към Шумен и тя просто се е възползвала от ситуацията.

В черната „Тойота Авенсис", която бе паркирана пред сградата на Община Шумен, беше само шофьорът на автомобила и след като Петрова влезе вътре колата, потегли в неизвестна посока.

Кандидат за кмет се вози в служебна кола на Община Смядово
netinfo

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Смядово Иван Кюркчиев обясни за Дарик, че служебната кола не е била заета в услуга на Иванка Петрова днес, а е имала пътуване до Шумен по работа, като към областния град е пътувал и секретарят на Общината, който е имал служебен ангажимент в областната администрация.

„Много пъти сме карали частни лица и граждани, дори и такива които са били болни, тогава никой не пита защо те се качват в служебния автомобил", отговори Кюркчиев на въпрос морално и правилно ли е Иванка Петрова, която е в отпуск, да използва служебната кола в период на предизборна кампания.